konfekt bjørn
10. desember 2014
        Marinering
legg faste og fine bjørnebær i et glass 
og hell over rum til bærene er dekket 
strø deretter sukker i glasset - ca 1/2 dl sukker pr dl rum 
la glasset stå kjørlig i 2-3 dager 
Marsipan
Lag marsipan av like deler mandler og melis 
til 20 g bær går det med ca 100 g mandler og 100 g melis 
skold mandlene og la dem tørke på håndkle til neste dag 
eller tørk dem noen minutter i mikrobølgeovn på svakeste effekt
  
mal mandlene på mandelkvern 
mal dem en gang til sammen med melisen
  
tilsett sammenvispet eggehvite til massen blir fast og sammenhengende deig 
det skal lite til av eggehviten 
  
kjevle maskipanen til en tynn leiv 
og skjær ut rundinger 
som er passe store til å dekke bærene med 
bærene må være avrendt før bruk  
 
Sjokoladeglasur
til overtrekk kan vanlig melkesjokolade brukes eller dronningsjokolade 
som gir en kraftigere sjokoladesmak 
bryt sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad 
dronningsjokalade (44% kakao) tilsettes litt kokosfett 
pass på at temperaturen i den smeltede sjokoladen 
den bør bør ikke overstige 30-33oC 
for varm eller kald sjokolade gir grå farge 
rør i blandingen
  
drypp konfekten i sjokoladen med 2 gaffler og legg dem på bakepapir 
legg dem i små papirformer når de har stivnet og oppbevar dem kjølig
  
den tiloverblivene romen kan blandes med saft og bli til saftlikør ratafia 
  
Bjørnebærkonfekt lages av rommarinerte bjørnebær 
som dekkes med marsipan og deetter får et overtrekk av sjokolade 
både ferske og frossene bær kan brukes 
    
                | 
             | 
                                
             | 
                    
| 
             
        Marinering
legg faste og fine bjørnebær i et glass 
og hell over rum til bærene er dekket 
strø deretter sukker i glasset - ca 1/2 dl sukker pr dl rum 
la glasset stå kjørlig i 2-3 dager 
Marsipan
Lag marsipan av like deler mandler og melis 
til 20 g bær går det med ca 100 g mandler og 100 g melis 
skold mandlene og la dem tørke på håndkle til neste dag 
eller tørk dem noen minutter i mikrobølgeovn på svakeste effekt
  
mal mandlene på mandelkvern 
mal dem en gang til sammen med melisen
  
tilsett sammenvispet eggehvite til massen blir fast og sammenhengende deig 
det skal lite til av eggehviten 
  
kjevle maskipanen til en tynn leiv 
og skjær ut rundinger 
som er passe store til å dekke bærene med 
bærene må være avrendt før bruk  
 
Sjokoladeglasur
til overtrekk kan vanlig melkesjokolade brukes eller dronningsjokolade 
som gir en kraftigere sjokoladesmak 
bryt sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad 
dronningsjokalade (44% kakao) tilsettes litt kokosfett 
pass på at temperaturen i den smeltede sjokoladen 
den bør bør ikke overstige 30-33oC 
for varm eller kald sjokolade gir grå farge 
rør i blandingen
  
drypp konfekten i sjokoladen med 2 gaffler og legg dem på bakepapir 
legg dem i små papirformer når de har stivnet og oppbevar dem kjølig
  
den tiloverblivene romen kan blandes med saft og bli til saftlikør ratafia 
  
Bjørnebærkonfekt lages av rommarinerte bjørnebær 
som dekkes med marsipan og deetter får et overtrekk av sjokolade 
både ferske og frossene bær kan brukes 
     
                
  | 
                    
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer