konfekt bjørn
10. desember 2014
Marinering
legg faste og fine bjørnebær i et glass
og hell over rum til bærene er dekket
strø deretter sukker i glasset - ca 1/2 dl sukker pr dl rum
la glasset stå kjørlig i 2-3 dager
Marsipan
Lag marsipan av like deler mandler og melis
til 20 g bær går det med ca 100 g mandler og 100 g melis
skold mandlene og la dem tørke på håndkle til neste dag
eller tørk dem noen minutter i mikrobølgeovn på svakeste effekt
mal mandlene på mandelkvern
mal dem en gang til sammen med melisen
tilsett sammenvispet eggehvite til massen blir fast og sammenhengende deig
det skal lite til av eggehviten
kjevle maskipanen til en tynn leiv
og skjær ut rundinger
som er passe store til å dekke bærene med
bærene må være avrendt før bruk
Sjokoladeglasur
til overtrekk kan vanlig melkesjokolade brukes eller dronningsjokolade
som gir en kraftigere sjokoladesmak
bryt sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad
dronningsjokalade (44% kakao) tilsettes litt kokosfett
pass på at temperaturen i den smeltede sjokoladen
den bør bør ikke overstige 30-33oC
for varm eller kald sjokolade gir grå farge
rør i blandingen
drypp konfekten i sjokoladen med 2 gaffler og legg dem på bakepapir
legg dem i små papirformer når de har stivnet og oppbevar dem kjølig
den tiloverblivene romen kan blandes med saft og bli til saftlikør ratafia
Bjørnebærkonfekt lages av rommarinerte bjørnebær
som dekkes med marsipan og deetter får et overtrekk av sjokolade
både ferske og frossene bær kan brukes
|
|
Marinering
legg faste og fine bjørnebær i et glass
og hell over rum til bærene er dekket
strø deretter sukker i glasset - ca 1/2 dl sukker pr dl rum
la glasset stå kjørlig i 2-3 dager
Marsipan
Lag marsipan av like deler mandler og melis
til 20 g bær går det med ca 100 g mandler og 100 g melis
skold mandlene og la dem tørke på håndkle til neste dag
eller tørk dem noen minutter i mikrobølgeovn på svakeste effekt
mal mandlene på mandelkvern
mal dem en gang til sammen med melisen
tilsett sammenvispet eggehvite til massen blir fast og sammenhengende deig
det skal lite til av eggehviten
kjevle maskipanen til en tynn leiv
og skjær ut rundinger
som er passe store til å dekke bærene med
bærene må være avrendt før bruk
Sjokoladeglasur
til overtrekk kan vanlig melkesjokolade brukes eller dronningsjokolade
som gir en kraftigere sjokoladesmak
bryt sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad
dronningsjokalade (44% kakao) tilsettes litt kokosfett
pass på at temperaturen i den smeltede sjokoladen
den bør bør ikke overstige 30-33oC
for varm eller kald sjokolade gir grå farge
rør i blandingen
drypp konfekten i sjokoladen med 2 gaffler og legg dem på bakepapir
legg dem i små papirformer når de har stivnet og oppbevar dem kjølig
den tiloverblivene romen kan blandes med saft og bli til saftlikør ratafia
Bjørnebærkonfekt lages av rommarinerte bjørnebær
som dekkes med marsipan og deetter får et overtrekk av sjokolade
både ferske og frossene bær kan brukes
|
Del denne oppskriften
Siste kommentarer