baeris-rosenblad-jordbaer
4. desember 2014
pisk eggeplommer og melis lett og luftig
rør inn ønsker bærtilsetting
pisk fløten og bland den i eggedosisen
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer
rør i kremen av og til
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt
fyll iskremen i form mens den er myk
og dunk formen mot kjøkkenbenken
for at isen skal bli tettpakket
frys isen i minst 5-6 timer
hvelv isen før servering
dypp formen et øyeblikk i varmt vann
hvis isen ikke slipper formen
pynt med bær
i stedet for bær kan isen
smakstilsettes med sirop
vi kan også bruke hele egg
ikke bare plommene i
eggedosisen til vanlig iskrem
med hele egg er det nok med
to egg i denne porsjonen
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
cheeky
|
|
pisk eggeplommer og melis lett og luftig
rør inn ønsker bærtilsetting
pisk fløten og bland den i eggedosisen
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer
rør i kremen av og til
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt
fyll iskremen i form mens den er myk
og dunk formen mot kjøkkenbenken
for at isen skal bli tettpakket
frys isen i minst 5-6 timer
hvelv isen før servering
dypp formen et øyeblikk i varmt vann
hvis isen ikke slipper formen
pynt med bær
i stedet for bær kan isen
smakstilsettes med sirop
vi kan også bruke hele egg
ikke bare plommene i
eggedosisen til vanlig iskrem
med hele egg er det nok med
to egg i denne porsjonen
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
cheeky
|
Ingredienser
- 4 stk eggeplommer
- 100 g sukker
- 3 dl fløte 20%
- 25 g rosenkransblader duftende
- 225 g jordbær
- 2 ss rosevann eller saft fra knuste jordbær
- 1 ss sitronsaft
- 3 dl kremfløte
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- pisk eggeplommene og sukker til luftig krem
- kok opp fløten
- og pisk den inn i eggedosisen i en tynn stråle
- tykne eggekremen i vannbad
- rør hele tiden
- så det ikke skiller seg
- tilsett vaskede rosenblad og avkjøl kremen
- ha eggekrem jordbær og rosevann og sitronsaft i foodprosessor
- kjør maskinen til kremen er jevn og glatt
- tilsett pisket kremfløte
- kell kremen i egnet bolle bolle og sett den i fryseren
- rør i isen minst 2-3 ganger under infrysningen
- så det ikke dannes iskrystaller
- bæris grunnoppskrift
Del denne oppskriften
Siste kommentarer