baeris-rosenblad-jordbaer
4. desember 2014
        pisk eggeplommer og melis lett og luftig 
rør inn ønsker bærtilsetting 
pisk fløten og bland den i eggedosisen 
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer 
rør i kremen av og til 
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt 
fyll iskremen i form mens den er myk 
og dunk formen mot kjøkkenbenken 
for at isen skal bli tettpakket 
frys isen i minst 5-6 timer 
hvelv isen før servering 
dypp formen et øyeblikk i varmt vann 
hvis isen ikke slipper formen 
pynt med bær 
i stedet for bær kan isen 
smakstilsettes med sirop 
vi kan også bruke hele egg 
ikke bare plommene i 
eggedosisen til vanlig iskrem 
med hele egg er det nok med 
to egg i denne porsjonen 
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten 
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
 
cheeky    
                | 
             | 
                                
             | 
                    
| 
             
        pisk eggeplommer og melis lett og luftig 
rør inn ønsker bærtilsetting 
pisk fløten og bland den i eggedosisen 
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer 
rør i kremen av og til 
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt 
fyll iskremen i form mens den er myk 
og dunk formen mot kjøkkenbenken 
for at isen skal bli tettpakket 
frys isen i minst 5-6 timer 
hvelv isen før servering 
dypp formen et øyeblikk i varmt vann 
hvis isen ikke slipper formen 
pynt med bær 
i stedet for bær kan isen 
smakstilsettes med sirop 
vi kan også bruke hele egg 
ikke bare plommene i 
eggedosisen til vanlig iskrem 
med hele egg er det nok med 
to egg i denne porsjonen 
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten 
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
 
cheeky     
                
  | 
                    
        Ingredienser    
                - 4 stk eggeplommer
 - 100 g sukker
 - 3 dl fløte 20%
 - 25 g rosenkransblader duftende
 - 225 g jordbær
 - 2 ss rosevann eller saft fra knuste jordbær
 - 1 ss sitronsaft
 - 3 dl kremfløte
 
        
    Porsjoner: 
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                - pisk eggeplommene og sukker til luftig krem
 - kok opp fløten
 - og pisk den inn i eggedosisen i en tynn stråle
 - tykne eggekremen i vannbad
 - rør hele tiden
 - så det ikke skiller seg
 - tilsett vaskede rosenblad og avkjøl kremen
 - ha eggekrem jordbær og rosevann og sitronsaft i foodprosessor
 - kjør maskinen til kremen er jevn og glatt
 - tilsett pisket kremfløte
 - kell kremen i egnet bolle bolle og sett den i fryseren
 - rør i isen minst 2-3 ganger under infrysningen
 - så det ikke dannes iskrystaller
 - bæris grunnoppskrift
 
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer