baeris-nype
4. desember 2014
        bæris grunnoppskrift
3 eggeplommer
3 ss melis
2-3 dl lettsukkrede ferske eller dypfryste bær
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
pisk eggeplommer og melis lett og luftig 
rør inn ønsker bærtilsetting 
pisk fløten og bland den i eggedosisen 
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer 
rør i kremen av og til 
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt 
fyll iskremen i form mens den er myk 
og dunk formen mot kjøkkenbenken 
for at isen skal bli tettpakket 
frys isen i minst 5-6 timer 
hvelv isen før servering 
dypp formen et øyeblikk i varmt vann 
hvis isen ikke slipper formen 
pynt med bær 
i stedet for bær kan isen 
smakstilsettes med sirop 
vi kan også bruke hele egg 
ikke bare plommene i 
eggedosisen til vanlig iskrem 
med hele egg er det nok med 
to egg i denne porsjonen 
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten 
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
 
cheeky    
                | 
             | 
                                
             | 
                    
| 
             
        bæris grunnoppskrift
3 eggeplommer
3 ss melis
2-3 dl lettsukkrede ferske eller dypfryste bær
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
pisk eggeplommer og melis lett og luftig 
rør inn ønsker bærtilsetting 
pisk fløten og bland den i eggedosisen 
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer 
rør i kremen av og til 
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt 
fyll iskremen i form mens den er myk 
og dunk formen mot kjøkkenbenken 
for at isen skal bli tettpakket 
frys isen i minst 5-6 timer 
hvelv isen før servering 
dypp formen et øyeblikk i varmt vann 
hvis isen ikke slipper formen 
pynt med bær 
i stedet for bær kan isen 
smakstilsettes med sirop 
vi kan også bruke hele egg 
ikke bare plommene i 
eggedosisen til vanlig iskrem 
med hele egg er det nok med 
to egg i denne porsjonen 
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten 
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
 
cheeky     
                
  | 
                    
        Instructions    
                - kok nypene møre press dem gjennom en sikt
 - og tilsett halvparten av sukkeret
 - rør til sukkeret er smeltet
 - kok en sukkerlake av 3/4 liter vann og
 - resten av sukkeret
 - tilsett saften av sitronene og bland laken med nypemassen
 - fryses til is
 
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer