vitmanesiske-karamellbananer
16. november 2014
4 bananer
200 g japanske brødsmuler
100 g cashewnøtter
jordnøttolje
karamellsaus:
20 g smør
150 g mykt brunt sukker
4 ss vann
4 dråper vaniljeekstrakt
3 dl kokosmelk
2 ts kokkosmasse
kan sløyfes
tilbehør :
lime
iskrem
-
det blir virkelig nydelig hvis du
legger vaniljestang i kokkosmelk
kvelden før du tilbereder denne retten -
og deretter skraper frøene opp
i melken før du lager karamellsausen -
hvis du ikke husker å gjøre det
er vaniljeekstract en god erstatning - skrell bananene og
- del dem i 4 på langs
- rull dem godt i brødsmuler
- og chashew nøtter
- slik at de kleber seg skikkelig på
- sett til side.
-
varm opp alle ingrediensene til sausen
til den får en gyldenbrun farge
La den avkjøles -
frytyrstek bananene til paneringen
blir lyst gylden -
fordel bananen på posjonstalerkener
og hell caramellen ved siden av
så bananene holder seg sprø - serveres sammen med
- en limebåt og
- valgfri iskrem
4 posjoner
dette er en av de desserene du
ikke klarer å stoppe og spise den
er herlig sammen med ekte vanilje
eller kokosis
kom igjen og vær usikkelig nå
du vet at du har lyst
Siste kommentarer