syltetoy-tyttebaer-eple
16. november 2014
Til 1 kg bær : 2-3 dl vann
Til 1 kg bær : 500-600 g sukker
1/2 kg eppler
1 stykk hel kanel
- rens og skyll tyttebærene
 - skrell epplene og del dem i båter
 - legg tyttebær og epler lagvis i syltekjelen
 - ha i kanel og hell på vann
 - kok langsomt til epplene er møre – de skal ikke koke til mos
 - tilsett sukker rør til det smelter og kok opp igjen
 - skum og fyll på glass
 - syltetøyet blir like godt om epplene
 - erstattes med pærer eller plummer
 - ——————————————————-
 - vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
 - når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
 - snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
 - syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
 - bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
 - vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
 - kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
 - fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
 - la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
 - snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
 
Viktig:
- reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
 - når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor
 
TilberedingsTid : .. KokeTid : ..
mengde: ..
Posjoner: ..
En mulighet til å høste fra naturen
Bedre saft
			
Siste kommentarer