Loading...
X

syltetoy-sukker-roser

sukker

2 kopper kronblad av nyperoser gjerne Rosa rugosa

noen krystaller sitronsyre

  • press kronbladene hart sammen i et glass for å se hvor mye de fyller
  • ta samme mengde med sukker
  • og noen krystaller med sironsyre
  • press alt tett sammen og la det stå kjørlig i minst en måned
  • smaker deilig av sommer og roser
  • sukkerroser kan holde seg i lang tid 
  • som vanlig syltetøy og
  • kan brukes som marinade på brød
  • eller innbakt i kaker og gjærbakst
  • —————————————————-
  • vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
  • når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
  • snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
  • syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
  • bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
  • vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
  • kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
  • fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
  • la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
  • snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
  •  

 

Viktig:

  

 

  • reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
  • når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor 

TilberedingsTid : ..  KokeTid : ..

mengde: ..

Posjoner: ..

 

En mulighet til å høste fra naturen

Bedre saft

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.