syltetoy-sukker-roser
16. november 2014
sukker
2 kopper kronblad av nyperoser gjerne Rosa rugosa
noen krystaller sitronsyre
- press kronbladene hart sammen i et glass for å se hvor mye de fyller
- ta samme mengde med sukker
- og noen krystaller med sironsyre
- press alt tett sammen og la det stå kjørlig i minst en måned
- smaker deilig av sommer og roser
- sukkerroser kan holde seg i lang tid
- som vanlig syltetøy og
- kan brukes som marinade på brød
- eller innbakt i kaker og gjærbakst
- —————————————————-
- vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
- når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
- snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
- syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
- bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
- vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
- kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
- fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
- la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
- snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
Viktig:
- reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
- når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor
TilberedingsTid : .. KokeTid : ..
mengde: ..
Posjoner: ..
En mulighet til å høste fra naturen
Bedre saft
Siste kommentarer