syltetoy-rogn-konjakk
16. november 2014
5 dl vann
750 g sukker
1 kg rognebær
5 dl vann
1 stang vannilje
1 dl konjakk
- rognebærene blir mindre bitre etter frysing
- bitterstoffer kan også trekkes ut ved å forvelle bærene
- rens og skyll bærene
- og gi dem et raskt oppkok i vann
- hell bort vannet
- kok sukkersaus av sukker vann og vaniljestang
- kok bærene i sausen til de er møre og syltetøyet har jevnet seg
- ta bort vaniljestangen avkjøl syltetøyet litt og tilsett konjakk
- fyll syltetøyet på varme glass som lukkes straks
- —————————————————————
- ————————————————-
- vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
- når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
- snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
- syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
- bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
- vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
- kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
- fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
- la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
- snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
Viktig:
- reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
- når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor
TilberedingsTid : .. KokeTid : ..
mengde: ..
Posjoner: ..
En mulighet til å høste fra naturen
Bedre saft
Siste kommentarer