tetelas-de-hairy-bikers
16. november 2014
1 posjon tortilladeig
1 posjon bønnemos
100 g pecarinoost
100 g gaudaost
100 g cheddarost
kyllingfyll:
2 kyllingbryst
	1 lime
	skåret i skiver 
	2 chilpotlechilier
	de røkte 
svinefyll:
500 g svinebog
	1 eple
	skrelt utkjernet
	og delt i skiver
- forvarm stekeovnen til 180oC
 - 
		skjær halveis igjennom
kyllingbrystene
og legg en cili og
et par limskiver i hvert snitt - krydre godt med salt og pepper
 - og pakk dem inn i aluminiumsfolie
 - sett dem i ovnen i 45 minutter
 - lag 2 eller 3 snitt i svinekjøttet
 - dette gjør at det blir jevnere stekt
 - og bank det skikkelig med
 - en kjøtthammer eller kjevle
 - legg kjøttet midt på en stor bit folie
 - legg eppleskiver rundt
 - og pakk det sammen til en løs pakke
 - sett den i ovnen i 30 minutter
 - varm i mellomtida opp bønnesausen
 - og riv de tre ostene opp i en bolle
 - når kjøttet er ferdig lag en tortillaleiv
 - den er nokså skjør
 - så vær forsiktig
 - og legg 1 ss bønnemos i mitten
 - topp med noen kyllingskiver
 - – omtrent 1 ss –
 - og dryss på ca 1 ss revet ost
 - brett tre sider av tortillaleiven
 - inn mot midten så du får en trekant
 - men la det være hull i mitten
 - – tenk samosa med kanter som
 - ikke helt møtes
 - varm opp en comal eller
 - tørr støpejernspanne
 - på kokeplata
 - legg teteaen med ostesia ned i panna
 - og stek den i om lag 5 minutter
 - deretter 5 minutter på den andre sia
 - det gjør ingenting om osten siver ut av hullet
 - og blir brent dette gir bare ekstra godmak
 - gjenta men bytt ut kyllingen med svinekjøtt
 
6 posjoner
	En slags terkantede fylte tortillas her 
	er to forjellige fyll og med disse mengdene
	gir ca omtrent 6 stykker 
	hver det blir litt kjøtt til overs 
men pytt det er kokkens frynsegode
	og det er lov å prøvesmake underveis
	server tetelas på snittet sprø salat 
med en klatt guacomolepå den ene siden
og en klatt rå salsa på den andre
ja og med en iskad meksikansk øl
ved siden av dette igjen
dette er saker Arriba Arriba
			
Siste kommentarer