tetelas-de-hairy-bikers
16. november 2014
1 posjon tortilladeig
1 posjon bønnemos
100 g pecarinoost
100 g gaudaost
100 g cheddarost
kyllingfyll:
2 kyllingbryst
1 lime
skåret i skiver
2 chilpotlechilier
de røkte
svinefyll:
500 g svinebog
1 eple
skrelt utkjernet
og delt i skiver
- forvarm stekeovnen til 180oC
-
skjær halveis igjennom
kyllingbrystene
og legg en cili og
et par limskiver i hvert snitt - krydre godt med salt og pepper
- og pakk dem inn i aluminiumsfolie
- sett dem i ovnen i 45 minutter
- lag 2 eller 3 snitt i svinekjøttet
- dette gjør at det blir jevnere stekt
- og bank det skikkelig med
- en kjøtthammer eller kjevle
- legg kjøttet midt på en stor bit folie
- legg eppleskiver rundt
- og pakk det sammen til en løs pakke
- sett den i ovnen i 30 minutter
- varm i mellomtida opp bønnesausen
- og riv de tre ostene opp i en bolle
- når kjøttet er ferdig lag en tortillaleiv
- den er nokså skjør
- så vær forsiktig
- og legg 1 ss bønnemos i mitten
- topp med noen kyllingskiver
- – omtrent 1 ss –
- og dryss på ca 1 ss revet ost
- brett tre sider av tortillaleiven
- inn mot midten så du får en trekant
- men la det være hull i mitten
- – tenk samosa med kanter som
- ikke helt møtes
- varm opp en comal eller
- tørr støpejernspanne
- på kokeplata
- legg teteaen med ostesia ned i panna
- og stek den i om lag 5 minutter
- deretter 5 minutter på den andre sia
- det gjør ingenting om osten siver ut av hullet
- og blir brent dette gir bare ekstra godmak
- gjenta men bytt ut kyllingen med svinekjøtt
6 posjoner
En slags terkantede fylte tortillas her
er to forjellige fyll og med disse mengdene
gir ca omtrent 6 stykker
hver det blir litt kjøtt til overs
men pytt det er kokkens frynsegode
og det er lov å prøvesmake underveis
server tetelas på snittet sprø salat
med en klatt guacomolepå den ene siden
og en klatt rå salsa på den andre
ja og med en iskad meksikansk øl
ved siden av dette igjen
dette er saker Arriba Arriba
Siste kommentarer