Loading...
X

vintersuppe-gallego

50 g smør

1 hakket løk

500 g bacon,
skinke eller
svineknoke.

1/2 ts knust hvitløk

1 lite fast kålhode
skåret i tynne strimler

750 g poteter
vasket skrelt
skåret i terninger

2 l vann

nykvernet sort pepper

  • Hvis du bruker svineknoke,
    må den kokes i 1,5 timer først.
  • Smelt smøret i en stor gryte
  • Legg i løken og la den surre seg forsiktig myk
  • legg i bacon eller skinke i biter
  • legg lokk på gryten
  • la alt koke i 5 minutter
  • Slå vannet over
  • Bruker du svineknoke
  • skal den skæres opp nå og tilsettes nå
  • Løft på grytelokket
  • mal  rikelig med sort pepper over suppen
  • La den småkoke i 1 time
  • Suppen skal være tykk
  • er den ikke tykk nok,
    tar du opp halvparten
    av grønsakene og potetene
    kjører dem i matmøllen
    før du har dem tilbake i suppen
  • Smak til og server i suppeboller med nybakt brød. 
  •  

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.