vintersuppe-gallego
14. august 2014
50 g smør
1 hakket løk
500 g bacon,
skinke eller
svineknoke.
1/2 ts knust hvitløk
1 lite fast kålhode
skåret i tynne strimler
750 g poteter
vasket skrelt
skåret i terninger
2 l vann
nykvernet sort pepper
-
Hvis du bruker svineknoke,
må den kokes i 1,5 timer først. - Smelt smøret i en stor gryte
- Legg i løken og la den surre seg forsiktig myk
- legg i bacon eller skinke i biter
- legg lokk på gryten
- la alt koke i 5 minutter
- Slå vannet over
- Bruker du svineknoke
- skal den skæres opp nå og tilsettes nå
- Løft på grytelokket
- mal rikelig med sort pepper over suppen
- La den småkoke i 1 time
- Suppen skal være tykk
-
er den ikke tykk nok,
tar du opp halvparten
av grønsakene og potetene
kjører dem i matmøllen
før du har dem tilbake i suppen - Smak til og server i suppeboller med nybakt brød.
Siste kommentarer