svinefilet-i-appelsinsaus
14. august 2014
50 g smør eller olivenolje
1 liten løk i tynne skiver
750 svinefillet
skåret i 2,5 cm store terninger
revet skall av 2 appelsiner
saften er av 3 apelsiner
3,75 hønsebuljong
2 grønne chili hakket
eller 2 ts chillipasta
1 ts knust hvitløk
1 ss hakket koriander eller persille
2 ts maisenna
1 ss kaldt vann
salt
pepper
- Varmm opp smør eller olje i en stor stekepanne
- Sauter løken til den er gylden og myk
- ta den opp av pannen
- Legg fillet terningene i pannen og
- la dem bli jevne brune på alle sider
-
Rør sammen appelsinskall, apelsinsaft,
hønsebuljong, chilhi hvitløk og koriander eller persille - slå dem over kjøttet
- La alt koke opp
- legg løkskivene i.
- Legg kjøttet over i en varm bolle
- La det småkoke sammen i 10 minutter.
- Legg kjøtet over i en varm bolle
- Bland maisenna og vann
- og jevn sausen med det
- Rør godt
- smak at sausen er riktig krydret
- øs det over kjøttet
Siste kommentarer