Loading...
X

honsebuljong

1 kg hønseben eller kraftbein

2 l kaldt vann

250 g grønsaker som
løk, selleri eller
gresløk vasket renset og grovhakket

1 kvist timian

1 laurbærblad

persillestilker

noen hele pepperkorn

  • Knekk beina
  • fjern alt synlig fett
  • legg alt i en stor gryte.
  • fjern skum som dannes på overflaten
  • la buljongen langsomt trekke vidre
  • Tilsett grønsaker urter og hel pepper
  • la buljongen trekke i minst 3 timer
  • skum og sil buljongen
  • den kan oppbevares i kjøleskap
  • egener seg godt til å fryses

 

Selv om det tar tid er det absoluttt best for smakens skyld å lage sin egen hønsebuljong

Det hender også at jeg bruker buljongterninger

Merk Buljong av okse eller kalv kan også kokes etter denne oppskriften

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

august 2025
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.