kjottboller-med-sitron-spidd
13. august 2014
200 g finhakket farse av kalve og svinekjøtt.
1 feed hvitløk, presset
1 sitron (skrubbes godt under varmt vann)
1 kvist rosmarin
salt
hvit pepper
1 egg, sammenvispet
1/2 – 1 dl buljong eller kraft, helst av kalv eller svin
olivenolje til steking.
50 g hel parmesan, høvlet.
bland det hakkede kjøttet med hvitløk, revet skall av en 1/" sitron og hakket rosmarin.
Rør inn salt og pepper og tilsett egget.
Spe med buljong eller kraft, litt om gangen.
Sett farsen kjølig i en time.
Form runde kjøtboller som veier ca 30 g, stek kjøttbollene gyldene i olivenolje eller friter dem i vindruekjerneolje.
Tre kjøttbolllene på spidd og anrett dem med revet sitronskall og parmesan.
Siste kommentarer