marimade-rognebaer
16. november 2014
2 ss knuste ferske rognebær
1-2 dl vineddik eller rødvin
1 oppskåret løk
1 gulrot skåret i skiver
1 ts malt hvit pepper
	•legg kjøttet trangt i en skål
	•bland alle ingediensene og slå marinaden over kjøttet
	•mariner i minst en time gjerne lenger
gir god smak til oksekjøtt og vilt
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
 - bær eller blomster
 - og hvitvinseddik
 - forskjellige krydder kan tilsettes
 - bruk samme mengde bær som vineddik
 - til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
 - eplecider kan også brukes
 - la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
 - sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
 - det går ann å beholde bærene på flasken
 
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
 - fisk
 - sjy
 - saus
 - dressinger
 
får en ekstra god smak
			
Siste kommentarer