Loading...
X

majones

2 eggeplummer

2 ts edikk

salt og nykvernet sort pepper

1/8 ts sennep

2,5 dl olivenolje

ca 2 ts kokende vann

 

Gir 2,5 dl majones

 

Majones er holdbar så lendge den oppbevares i tett glass og i kjøleskap.

Vær ikke redd, selv om du aldri har laget majonesf ør,

det er ganske enkelt pass på at :

  • Oljen oljen tilsesses sakte
    Hvis oljen er lunken er det mindre fare for at majonesen sprekker,
  • Hvis majonesen ser ut til å bli tykk,
    kan du tilsette litt eddik
    eller varmt vann
  • ;ajonesen må røres kraftig,
    lettest å bruke matmølle
    eller håndmikser

Hvis majonesen sprekker !!!!

kan du røre den sammen igjen på en av disse to måtene.

  • Ha en dessert skje kokende vann i en rein bolle og rør den sprukkene
    majonesen inn i vannet, litt om gangen
  • Ha en eggeplumme i en ren bolle.
    pisk inn 1 ts kaldt vann og rør så inn
    den sprukkene majonesen litt av gangen

.

  1. Hvis du vil lage hvitløksmajones, tilsetter du 1 ts knust hvitløk
    til eggeplummene for hver 2,5 dl olivenolje.
  2. Slik lages majones:
    Ha eggeplummer , eddit og krydder i en bolle eller matmølle sammen med sennepen.
    Tilsett oljen i en meget tynn stråle og rør kraftig hele tiden.
    Tilsett det kokende vannet og pisk godt.
    Smak til majonesen, den kan trenge mer krydder.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.