chutney-hyllebaer
16. november 2014
1 liter svart hyllebær
1 stor finhakket rødløk
1 presset hvitløkskløft
1-1 1/2 dl sukker
3 dl eplesidereddik eller en god vineddik
1 tynt oppskåret sitron
1/2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
- alt blandet og koker til blandingen tykner – minst 1/2 time
 - rør så det ikke svir seg
 - hell på små glass som lukkes straks
 - chutneyen passer til alle slags kjøttretter
 
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
 - bær eller blomster
 - og hvitvinseddik
 - forskjellige krydder kan tilsettes
 - bruk samme mengde bær som vineddik
 - til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
 - eplecider kan også brukes
 - la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
 - sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
 - det går ann å beholde bærene på flasken
 
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
 - fisk
 - sjy
 - saus
 - dressinger
 
får en ekstra god smak
			
Siste kommentarer