vinbrassert-oksehale-med-paerlelok
13. august 2014
1 oksehale skåret i skiver i leddene
1 ss olje
1 ss tomatpurre
1 gulrot, i terninger
1 purre , i skiver
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl rødvin, helt spansk
2 dl rødvin, helst spansk
1 kvist timian
200 g perleløk helst i hvitvinsedikk
1 liten bundt timian
1 liten bunt rosmarin
Vann ut oksehalenebitene i kaldt vann i 2 timer
la dem renne godt av på klede eller på kjøkkenpapir
Tilsett tomatpurre , gulrot, purre, løk og hvitløk.
Tilsett rødvin og rør godt opp fra bunnen av gryten
Tilsett salt timian og pepper
Tilsett 2 dl vann og la oksehalene trekke på svakt varme i ca 2 timer eller til de er helt møre.
Ta opp halene og kok inn kraften i gryten til den er tykk.
Sil kraften over halene og server dem med syltet perleløk (uten kraft).
Pynt med timian og rosmarinblader.
Siste kommentarer