kylling-pa-druen
13. august 2014
# kyllingbryst med vingeben på
100 g steinfrie druer
50 g malte mandler
200 g romtemperert fløteost
1 sammenpisket egg
salt
nykverner sort pepper
2,5 dl hønsebuljong
Tilbereding fyll
- bland fyllet
- la druene ligge i kokene vann i 10 sekunder
- ta dem opp
- legg dem over i kalt vann
- da er skinnet lett å trekke av
- grovhakk druene
- bland dem godt med de malte mandlene
- fløteosten og de sammenpiskede egget
- La fyllet stå i kjøleskapet i en halv time
Posjeringkraften
25 g smør
1/4 mellomstor løk
2,5 dl hønsbuljong
1 laurbærblad
1 glass hvitvin
6 hele pepperkorn
Lag Posjeringskraften
- Smelt smørret i en lite ovnspanne
- legg i løken og alle de andre ingrediensene
- la det koke opp
-
Gjør istand kyllingbrystene
skjær den smale filleen fra bryststykke.
Ta tak i vingebeinet med venstre hånd og
lag to langsgående snitt med en liten skarp kniv
ved å la knivbladet gli ut til kantene,
men uten å skjære helt igjennom kyllingkjøttet - Bank filleene forsiktig ut.
- Fyll lommene på kyllingbrystene med fyllet
- De skal være fulle men ikke stappfulle.
-
Legg fileen tilbake lange toppen av fyllet
for å holde det på plass -
Brett kantene av kyllingbrystet over,
så fyllet er forseglet i brystet.
-
Merk hvis du er uheldig å skjære igjennom
kyllingbrystet når du skjærer lommen
må du pensle over hullet med eggehvite
før du posjer brystet,
ellers vil fyllet renne ut.
-
Kryddre kyllingbrystene og posjer dem forsiktig
i ovnen i den ferdiglagde kraften ved 220 grader
i ca 20 minutter eller til kyllingen er fast å ta på.
-
Hvis retten skal serveres varm,
lar du de fylte kyllingbrystene hvile et øyeblikk
før du skjærer dem på tvers med en skarp kniv.
Sil kraften sett den på en varm plate la den koke inn
Drypp kjøttet med kraften.
-
Hvis retten skal serveres kald tar du kyllingbrystene opp
av kraften og avkjøler dem.
La dem stå kalt et par timer
før du skjærer dem i skiver med en skarp kniv
- Kyllingstykkene smaker deilig på ristet hvitløksbrød.
- Ta 6 tykke brødskiver og stikk dem ut i sirkler.
- pensle en ovnsplate med olivenolje
- lag hvitløksmør
- smør brødsirklene med hvitløksmør
-
stek dem i varm ovn 230 grader i 10 minutter
til de er sprø og gyldene rundt kanten. -
Legg en skive fylt kyllingbryst på hver sirkel
legg dem på fat og server.
Serveres skåret i skiver, varme eller kalde
Siste kommentarer