Loading...
X

kylling-pa-druen

# kyllingbryst med vingeben på

100 g steinfrie druer

50 g malte mandler

200 g romtemperert fløteost

1 sammenpisket egg

salt

nykverner sort pepper

2,5 dl hønsebuljong

 

Tilbereding fyll

  • bland fyllet
  • la druene ligge i kokene vann i 10 sekunder
  • ta dem opp
  • legg dem over i kalt vann
  • da er skinnet lett å trekke av
  • grovhakk druene
  • bland dem godt med de malte mandlene
  • fløteosten og de sammenpiskede egget
  • La fyllet stå i kjøleskapet i en halv time

Posjeringkraften

25 g smør

1/4 mellomstor løk

2,5 dl hønsbuljong

1 laurbærblad

1 glass hvitvin

6 hele pepperkorn

 

Lag Posjeringskraften

  • Smelt smørret i en lite ovnspanne
  • legg i løken og alle de andre ingrediensene
  • la det koke opp
  • Gjør istand kyllingbrystene
    skjær den smale filleen fra bryststykke.
    Ta tak i vingebeinet med venstre hånd og
    lag to langsgående snitt med en liten skarp kniv
    ved å la knivbladet gli ut til kantene,
    men uten å skjære helt igjennom kyllingkjøttet
  • Bank filleene forsiktig ut.
  • Fyll lommene på kyllingbrystene med fyllet
  • De skal være fulle men ikke stappfulle.
  • Legg fileen tilbake lange toppen av fyllet
    for å holde det på plass
  • Brett kantene av kyllingbrystet over,
    så fyllet er forseglet i brystet.
     
  • Merk hvis du er uheldig å skjære igjennom
    kyllingbrystet når du skjærer lommen
    må du pensle over hullet med eggehvite
    før du posjer brystet,
    ellers vil fyllet renne ut.
     
  • Kryddre kyllingbrystene og posjer dem forsiktig
    i ovnen i den ferdiglagde kraften ved 220 grader
    i ca 20 minutter eller til kyllingen er fast å ta på.
     
  • Hvis retten skal serveres varm,
    lar du de fylte kyllingbrystene hvile et øyeblikk
    før du skjærer dem på tvers med en skarp kniv.
    Sil kraften sett den på en varm plate la den koke inn
    Drypp kjøttet med kraften.
     
  • Hvis retten skal serveres kald tar du kyllingbrystene opp
    av kraften og avkjøler dem.
    La dem stå kalt et par timer
    før du skjærer dem i skiver med en skarp kniv
     
  • Kyllingstykkene smaker deilig på ristet hvitløksbrød.
  • Ta 6 tykke brødskiver og stikk dem ut i sirkler.
  • pensle en ovnsplate med olivenolje
  • lag hvitløksmør
  • smør brødsirklene med hvitløksmør
  • stek dem i varm ovn 230 grader i 10 minutter
    til de er sprø og gyldene rundt kanten.
  • Legg en skive fylt kyllingbryst på hver sirkel
    legg dem på fat og server.

 

Serveres skåret i skiver, varme eller kalde

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.