kakao-x-2
13. august 2014
Kveldsåpent NRK P1
Heilt streit kakaobase:
- 1 l melk (valfritt heil eller lett. Best med heil.)
- ca 3 ss sukker
- 3 ss kakaopulver …
Ha melka i ein kjele.
Ikkje høgast varme.
Spre sukker over heile botnen.
Varm opp til ca 70 grader. (Du skal kunna dyppa fingen nedi utan å skoldast.)
Skru av varmen, ha oppi kakao og visp lett.
For Ã¥ gassa opp basen: –
Heile bitar av stjerneanis og ei kanelstang lagt til å trekka i basen nokre minutt.
Julestemning dans l'arrivée. –
Finhakka chili og vaniljestang.
Rør inn ein klatt romtemperert meierismør (salta).
Silke har aldri vore så mjukt.
For dei vaksne: –
Ha i anten whiskey, rom eller konjakk. Smak til.
Tips: Ha i lettpiska krem på toppen som eit lokk.
Dette gjer at spriten ikkje fordamper vekk.
Siste kommentarer