Loading...
X

crema-catalan

2 dl melk

2 dl fløte

skall av en sitron (skrubb skallet under varmtvann først)

1 kanellstang

100 g sukker

4 eggeplummer

demerarasukker eller brunt sukker til glassering

Kok opp melk og fløte.

Tilsett sukker, sitronskall og kanelstang.

Avkjøl melken.

Pisk sammen eggeplommene, tilsett melken og sil blandingen gjennom en fin sil.

Hell eggemelken i ildfaste former og stek dem i stekeovn ved 100 grader i ca 1 time,

avhenig av størrelsen og høyden på formene.

Oppbevar formene i kjøleskapet til like før servering.

Dryss demararasukker jevnt utover overflaten av kremen.

Glasser overflaten med propanbrenner eller på øverste rille i stekeovnen under forvarmet grillellement.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.