Loading...
X

kake-marsipan-molter

innhold røre sukkerbrød:

4 egg

1 1/2 dl sukker

1 dl potetmel

1 1/2 hvetemel 

1 1/2 ts bakepulver 

 

fyll & punt :

ca 7 dl kremfløte

300 g rørte molter

ca 500 g marsipan

rød gul grønn konditorfarge

1-2 dl hele molter

 

 

kake kan være en fest

  • pisk egg og sukker til stiv eggedosis
  • sikt på mel blandet med bakepulver
  • bland melet forsiktig inn i eggedosisen
  • fyll røren i en smurt og strødd form – 24 cm i diameter
  • stek kaken på nederste rille ved 160-170oC
  • i ca 50 minutter
  • la kaken stå en stund i formen før
  • den taes ut og avkjøles på rist
  • del sukkerbrødet i to eller tre tips deling av kake
  • dynk med litt melk eller appelsinsaft tips dynking av kaker
     
  • blan moltene i ca 2/3 av den stivpiskede kremfløten
  • og legg dette mellom lagene
  • ha et tynt lag krem på toppen og langs kanten av kaken
  • farg noe av masipan grøn og skjær ut blader
  • farg en annen bit av marsipan gulrød og lag 4 roser
     
  • kjevle ut den hvite maskipan til en leiv stor nokk til å dekke toppen og sidene av kaken
  • bruk litt melis på bakebordet ved utkjevlingen
  • rull maskipanlokket på kjevlet og flytt det forsiktig over kaken
  • lag en sirkel i matpapir – 10-15 cm i diameter – og brett den i 8 deler
  • brett ut igjen og bruk dette som mønster når du forsiktig skjærer midtdelen av av marsipanlokket i 8 snipper
  • rull de 8 snippene tilbake
  • fyll hele og pene molter i det åpene feltet
  • punt med maskipanroser og blad 

ovntemperatur 160-170oC

ovnsinstilling nederste rille

tid i ovn ca 50 minutter

kake er godt

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.