kake-marsipan-molter
16. november 2014
innhold røre sukkerbrød:
4 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
1 1/2 hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
fyll & punt :
ca 7 dl kremfløte
300 g rørte molter
ca 500 g marsipan
rød gul grønn konditorfarge
1-2 dl hele molter
kake kan være en fest
- pisk egg og sukker til stiv eggedosis
- sikt på mel blandet med bakepulver
- bland melet forsiktig inn i eggedosisen
- fyll røren i en smurt og strødd form – 24 cm i diameter
- stek kaken på nederste rille ved 160-170oC
- i ca 50 minutter
- la kaken stå en stund i formen før
- den taes ut og avkjøles på rist
- del sukkerbrødet i to eller tre tips deling av kake
-
dynk med litt melk eller appelsinsaft tips dynking av kaker
- blan moltene i ca 2/3 av den stivpiskede kremfløten
- og legg dette mellom lagene
- ha et tynt lag krem på toppen og langs kanten av kaken
- farg noe av masipan grøn og skjær ut blader
-
farg en annen bit av marsipan gulrød og lag 4 roser
- kjevle ut den hvite maskipan til en leiv stor nokk til å dekke toppen og sidene av kaken
- bruk litt melis på bakebordet ved utkjevlingen
- rull maskipanlokket på kjevlet og flytt det forsiktig over kaken
- lag en sirkel i matpapir – 10-15 cm i diameter – og brett den i 8 deler
- brett ut igjen og bruk dette som mønster når du forsiktig skjærer midtdelen av av marsipanlokket i 8 snipper
- rull de 8 snippene tilbake
- fyll hele og pene molter i det åpene feltet
- punt med maskipanroser og blad
ovntemperatur 160-170oC
ovnsinstilling nederste rille
tid i ovn ca 50 minutter
kake er godt
Siste kommentarer