Loading...
X

hvitloksbrod-hvitloksmor

1 stort nybakt brød

eller 6 små pitabrød

200 g romtemperert smør

2 ts hvitløk
La de hele hvitløkskløftene ligge i i varm ovn i 10 minutter
så glir den myke hvitløken ut av skallet nesten av seg selv

1 ss hakket persille

salt

pepper

 

Tilbereding

  • Knus de skrelte hvitløkskløftene i en hvitløkspresse
    en matmølle eller gjør det gamledakse måten
    ved å strø litt saltpå dem og knus dem med en bredbladet kniv.
  • Rør den knuste hvitløken inn i smørret
  • tilsett hakket persille og smak til
  • La brødet varmes i stekeovnen ved 230 grader i 15 minutter
  • Hvis du bruker pitabrød, må de dusjes med litt vann
    først for å holde seg seg myke
  • Skjær det varme brødet i skiver, smør hvitløkssmørret på og server

Det er mange forskjellige måter å lage hvitløkbrød på:

  • bland smørrer med en desserskje tomatpure
  • smør blandingen utover og stek dem i varm ovn
  • Bruk 150 g smør og 100 g revet ost i stedet for 200g smør
  • bland alt sammen godt sammen og smak til med salt og pepper
  • varm opp brødet
  • skjær det i skiver
  • smør ostesmør på 
  • legg dem tilbake i ovnen
  • slik at osten smelter
  • krydre med salt og pepper
  • server

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.