Loading...
X

aioli krevende

3 eggeplommer

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

1/2 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

3 dl rapsolje
soyaolje eller
olivenolje

saften av 1/2 sitron

  • Visp sammen eggeplommene
    salt og pepper sennep og hvitløk
    og eddik

     

     

     

     

    spe inn med olje
    mens du visper til majoneskonsistens

     

    smak til med sitronsaft
    og eventuelt mer salt og pepper

     

    Aioli blir kraftigere på smak
    hvis du bruker olivenolje

4 dl /  15 minutter/ litt krevende

denne klassiske sausen stammer fra
spanjolenes tapas

det er også navnet på en egen rett
i frankrike hvor aioli serveres sammen
med fisk poteter og grønsaker
 

et must på klubbsandwich og som dipp til flere retter ….

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

september 2025
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.