Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem
den er heller ikke så kaloririk
på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark
vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft
vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld
iblandt tilsettes også litt fløte
har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens
som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens
men det er ikke helt nødvendig med eggehviter
-----------------------------------------------------------------------------------------------
vi kan lage sorbet i en fei hvis vi bruker dypfryste bær uten å tine dem først
parfait-bringebaer
Parfait betyr fullkommen
og en is som bærer Parfaithnavnet har gjerne et preg av luksus
- mange eggeplommer og mye fløte -
Bærsaus
• serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
vaniljesaus
• vaniljesaus serveres til:
gele
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
Krem
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
Bedre bærsaus