hvitloksbrod-hvitloksmor
13. august 2014
1 stort nybakt brød
eller 6 små pitabrød
200 g romtemperert smør
2 ts hvitløk
La de hele hvitløkskløftene ligge i i varm ovn i 10 minutter
så glir den myke hvitløken ut av skallet nesten av seg selv
1 ss hakket persille
salt
pepper
Tilbereding
-
Knus de skrelte hvitløkskløftene i en hvitløkspresse
en matmølle eller gjør det gamledakse måten
ved å strø litt saltpå dem og knus dem med en bredbladet kniv. - Rør den knuste hvitløken inn i smørret
- tilsett hakket persille og smak til
- La brødet varmes i stekeovnen ved 230 grader i 15 minutter
-
Hvis du bruker pitabrød, må de dusjes med litt vann
først for å holde seg seg myke - Skjær det varme brødet i skiver, smør hvitløkssmørret på og server
Det er mange forskjellige måter å lage hvitløkbrød på:
- bland smørrer med en desserskje tomatpure
- smør blandingen utover og stek dem i varm ovn
- Bruk 150 g smør og 100 g revet ost i stedet for 200g smør
- bland alt sammen godt sammen og smak til med salt og pepper
- varm opp brødet
- skjær det i skiver
- smør ostesmør på
- legg dem tilbake i ovnen
- slik at osten smelter
- krydre med salt og pepper
- server
Siste kommentarer