majones
13. august 2014
2 eggeplummer
2 ts edikk
salt og nykvernet sort pepper
1/8 ts sennep
2,5 dl olivenolje
ca 2 ts kokende vann
Gir 2,5 dl majones
Majones er holdbar så lendge den oppbevares i tett glass og i kjøleskap.
Vær ikke redd, selv om du aldri har laget majonesf ør,
det er ganske enkelt pass på at :
-
Oljen oljen tilsesses sakte
Hvis oljen er lunken er det mindre fare for at majonesen sprekker, -
Hvis majonesen ser ut til å bli tykk,
kan du tilsette litt eddik
eller varmt vann -
;ajonesen må røres kraftig,
lettest å bruke matmølle
eller håndmikser
Hvis majonesen sprekker !!!!
kan du røre den sammen igjen på en av disse to måtene.
-
Ha en dessert skje kokende vann i en rein bolle og rør den sprukkene
majonesen inn i vannet, litt om gangen -
Ha en eggeplumme i en ren bolle.
pisk inn 1 ts kaldt vann og rør så inn
den sprukkene majonesen litt av gangen
.
-
Hvis du vil lage hvitløksmajones, tilsetter du 1 ts knust hvitløk
til eggeplummene for hver 2,5 dl olivenolje. -
Slik lages majones:
Ha eggeplummer , eddit og krydder i en bolle eller matmølle sammen med sennepen.
Tilsett oljen i en meget tynn stråle og rør kraftig hele tiden.
Tilsett det kokende vannet og pisk godt.
Smak til majonesen, den kan trenge mer krydder.
Siste kommentarer