pirog-blabaer
7. desember 2014
en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til
vekker alltid begeistring
til Deig:
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
3 ss sukker
1 egg
100 g smør eller margarin
Til Fyll:
ca 2 dl blåbær
2 ss sukker
2 ss kokosmasse
1 vispet egg til pensling
perlesukker
mandelspon
Steketemperatur : 200oC
plassering i ovnen:
Tid forsteking :
Tid hovedsteking :
Tid hvile :
trenger følgene utsyr i tillegg:
- bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle
- smuldre smøret til en grynet masse
- ha i vann og latt sammenpisket egg og
- elt fort sammen
- pakk deigen i folie og la den ligge kalt i en time
- sett ovnen i 200oC
- kjevle deigen ut og skjær ut 10 cm store firkanter med en bakespore
- bland blåbær sukker og kokos og legg litt fyll på hver firkant
- pensle rundt kanten med vispet egg
- brett dobbelt skrå og trykk sammen rundt kanten med en gaffel
- legg pirogene på en smurt plate
- pensle med egg og dryss på perlesukker og eventuelt mandelspon
- sett pirogene på bakepapir med god avstand
- stek pirogene ca 20 minutter eller til de har pen lys brun farge
- servers varm eller kald da gjerne som turmat
- pakk den inn i plast
Tips:
- variasjonsmulighetene er mange når det gjelder piroger
- vi har mange ville bærslag som egner seg til piroger
- deigen til piroger kan varieres
- noen ganger har vi fisk eller kjøtt i pirogen andre ganger ikke
- godt blir det på alle måter
Siste kommentarer