tips-eggehvite-stivpisking
7. desember 2014
Eggehvite – stivpisking
Stivpiskede eggehviter gjør kakedeigen luftigere. Du må også stivpiske eggehviter for å lage marengsbaserte kaker.
Tips:
Når eggehviter skal piskes stive, må både bolle og visp være helt rene og fettfrie. Alle former for fett vil føre til at eggehvitene ikke blir stive. Eggehvitene må dessuten være helt frie for eggeplomme, fordi ellers vil fettet i eggeplommen gjøre at eggehvitene ikke blir stive. Stivpiskede eggehviter skal bli til hvitt og luftig skum med fast konsistens når de er ferdigpiskede.
For å få eggehviter ekstra stive, angir noen oppskrifter at man skal tilsette en liten klype salt, en liten teskje sitronsaft eller litt kremortartari (cream of tartar på engelsk)
i mikser
Vektøy; Plate
trinn 1
Mengde 2 – 6 eggehviter
Siste kommentarer