tips-coulis
7. desember 2014
Coulis
Coulis er en fancy, fransk betegnelse på det som på norsk rett og slett kan kalles bærsaus. Nydelig som tilbehør til kaker og desserter.
Tips:
Bringebærcoulis er antakelig den mest berømte. Her er en fin standardoppskrift:
8 dl bringebær (friske eller frosne)
8 ss sukker
2 ss sitronsaft
Gi det hele ett oppkok og kjør bringebærene til mos. (Jeg bruker alltid stavmikser, men du kan også ha blandingen i en food processor. Alternativt kan du mose det hele sammen med en gaffel.) Sil bringebærmosen så du får fjernet alle bringebærstenene. Press skikkelig godt med baksiden av en spiseskje så du virkelig får ut mest mulig av bringebærsaften (det er mye smak i hver dråpe!). Husk også å skrape godt på undersiden av silen.
Ha sausen i en liten skål som settes frem ved servering sammen med kaken eller desserten. Alternativt kan coulisen ringles over kakestykket eller danderes ved siden av kakestykket direkte på tallerkenen. Bringebærcoulis serveres gjerne sammen vaniljeis, sitronpai, mørk sjokoladekake eller sjokoladefondant.
Siste kommentarer