baereddik-einerbaer-ingefaer
16. november 2014
denne eddiken passer særlig bra til svinekjøtt og kylling
infefæren skal være helt fersk, det gir best smak
færsk ingefær inneholder dessuten et proteinspaltene ebzym zingibain
som bidrar til å gjøre kjøttet mørt
skjær ingefæren i små biter og putt det i en flaske
legg i einerbær og fyll flasken med hvitvinseddik
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer