villmarkskrydder
16. november 2014
mange bærslag gir en fin aroma til maten og kan godt brukes som krydder
også de flotte bærfargene setter en spiss på mange retter man kan enten bruke friske eller frossene bær eller tørkede og knuste bær
bare fantasien setter grenser for bruken
bærkrydder kan brukes i :
- karbonadedeig av reinsdyr
- karbonadedeig av elg
- stek
- koteletter
einerbær blåbær tyttebær og andre bærslag kan brukes
marinert kjøtt av rein eller elg er en utsøkt forrett her kan du eksprementere med bruk av bær sammen med andre av skogens urter
kryddersmør kan lages med innslag av bær både for smaken og fargens skyld
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer