Bringebærparfaith
4. desember 2014
parfait-bringebaer
Parfait betyr fullkommen
og en is som bærer Parfaithnavnet har gjerne et preg av luksus
- mange eggeplommer og mye fløte -
Porsjoner | Prep Time |
3 posjoner | 30 minutter |
Cook Time | Passive Time |
0 minutter | 1 time |
|
|
parfait-bringebaer
Parfait betyr fullkommen
og en is som bærer Parfaithnavnet har gjerne et preg av luksus
- mange eggeplommer og mye fløte -
|
Instructions
- finmos bærene sammen med melis
- press mosen gjennom en sil slik at bare steinene blir tilbake
- pisk kremfløten
- stivpisk egget eggeplommene og sukkeret
- bland bærmos eggedosis og krem forsiktig
- frys kremen i egenet form eller bolle
- grunnoppskrift
- 100 g sukker
- 1 /2 dl vann
- 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
- 4 eggeplommer
- 4 dl kremfløte
- 3 dl mosede bær
- Tips 1 : eggedosis hvordan
- Tips 2: Fløte Krem hvordan
- Tips 3: Bringebærmos hvordan
- kok opp sukker vann og vaniljestang
- splittet på langs
- la det koke 5 minutter
- pisk eggeplommene og spe med den varme vaniljelaken
- ta ut vaniljestangen
- pisk til luftig eggedosis
- ca 10 minutter
- pisk kremen stiv
- og bland kremen lett inn i eggedosisen
- vend inn bærene og
- frys blandingen i egnet form
- hvelv isen på serveringsfat og anrett bær rundt
- syltetøy kan brukes i stedet for bær
Recipe Notes
TilberedingsTid : KokeTid :
mengde:
Posjoner:
smaker fortreffelig og små glass spisse med bær og noen dråper tyttebærsirup og sjokolade gir Max utelling
faktisk noe av det beste jeg har smakt (bringebær) laget selv.
Bedre parfait
Del denne oppskriften
Siste kommentarer