Loading...
X

tortillas

225 g massamel

3 dl vann

  • bruk matmølle eller hendene
    og bland masamelet med nok vann
  • til du får en ball som minner om kitt
  •  
  • klipp deretter ut to 15 cm rundinger
    av en plastpose
  • og legg den ene på tortillapressen din 
  • legg deretter en golfball  med deig
    på plasten dekk til med det andre plastflaket
  • og plump forsiktig ned i pressen
  • med litt øvelse vil du få en leiv
  • på tykkelse med en ølbrikke
  •  
  • i meksico steker disse  på en varm comal
  • som du legger  rett på glassflammen eller bålet
  • du kan du kan bruke en tykkbunnet støpejernspanne
  • uten olje vil få samme virkning
  • stek tortillaen i noen minutter på hver side
  • til den begyner å bli brun og blåse seg opp
  •  
  • se der din første hjemmelagede tortilla
  • nå kan morroa begyne 

disse kan du spise som tilbehør riste dem for å lage quesadillas steke dem for å lage tacos drysse ost på dem for å lage nachos eller å fylle dem for å lage enchaladas dette er kjempemat !!

 

Tortilla
250 g potet
25 g smult
250 g maismel
ca. 250 g hvetemel
1 ½ ts salt
½ ts gurkemeie
1 dl vann  

Tortilla
I Mexico trykker de alltid ut tortillaene i en tortillapresse, men det er det de færreste av oss som har her i Norge. Det er dessuten vanskelig å få tak i det maismelet som de bruker i sine maistortillaer. Maismelet du får kjøpt her, har som oftest ikke de samme bindingsegenskapene som det mexikanske. Derfor blander jeg mais- og hvetemel. Jeg bruker dessuten litt kokt potet, for at deigen skal bli lettere å kjevle ut.

Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos dem med en potetmoser.

Smelt smulten og bland den sammen med potetmosen, maismelet, mesteparten av hvetemelet, samt salt, gurkemeie og vann. Kna det godt sammen. Tilsett eventuelt mer hvetemel for at deigen skal bli fast og fin. Får du ikke tak i maismel, kan du også lage lefsene av bare hvetemel.

Dryss et godt lag med hvetemel på benken, ta av en deigklump på størrelse med en golfball og kjevle den ut så tynt du greier. Løft på lefsen innimellom for å forsikre deg om at den ikke sitter fast. Ha eventuelt på mer mel. Børst av mesteparten av melet før du steker lefsen.

Har du en takke, bruker du den, men det går helt fint å steke tortillalefsene i en tørr teflonpanne. Bruk medium varme. Stek den på den ene siden til den blir brunflekkete, ca. 1 minutt. Snu lefsen og stek den 20–30 sekunder på den andre siden. Legg den over på et fat og legg et klede over.

Lefsene holder seg myke i 1–2 dager. De kan også fryses ned

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.