syltetoy-ra-molter-pa-glass
16. november 2014
Til 1 kg bær :1/4 ts natriumbensolat
Til 1 kg bær : 250 g sukker
1 kg bær
- plukk helt modene molter som slipper hamsen
- rens bærene og legg dem direkte på rene hermetikkglass fyll glassene helt fulle og skru igjen
- oppbevar moltene så kjørlig som mulig
- ved lagringstemperaturer over 10oC
- er det tryggest å tilsette natriumbenzolat
- molter kan også legges lagvis med sukker bruk kalde glass fyll dem helt og lukk igjen straks
- rå molter på glass må ha førsteklasses kvalitet
- de bør ikke være overmodene eller grøtet
-
riktig behandlet holder de seg gjennom vinteren
- ———————————————————
- vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
- når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
- snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
- syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
- bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
- vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
- kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
- fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
- la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
- snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
Viktig:
- reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
- når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor
TilberedingsTid : .. KokeTid : ..
mengde: ..
Posjoner: ..
En mulighet til å høste fra naturen
Bedre saft
Siste kommentarer