syltetoy-bjornebaer-krydret
16. november 2014
8 dl sukker
2 liter bær
1/4 ts malt kanel
1/8 ts malt muskattnøtt
2 muskattblommor
- bland bjørnebær sukker og krydder i en kasserolle
- la blandingen stå pg safte seg i et par tiner
- varm blandingen langsomt opp og kok syltetøyet i 10 minutter
- når bærene er fylt med laken og synker til bunns
-
er syltetøyet ferdig skum godt og fyll syltetøy på glass som lukkes straks
———————————————————————————– - vi kan lage syltetøy av alle spiselige bærslag
- når syltetøy oppbevares i glass som blir hermetisk tette er ikke sukkermengden avgjørende avgjørende for holdbarheten
- snarsylting passer bra for alle slags bær og gir et friskt og godt syltetøy uten stor sukkertilsetting
- syltetøy som koker lenge med sukker blir mørkt og får en stram og sterk smak
- bær som safter seg fort sylter vi halst uten tilsetting av vann
- vei bærene og gi dem et oppkokuten sukker
- kok massen gjennomvarm vær nøye med å fjerne alt skum som ellers er en god grobunn for mugg og gjeærsopp
- fyll det kokende syltetøyet på varme sterile glass som lukkes straks
- la glassene bli helt fulle men ikke slik at det renner over når lokket legges på
- snarkokt syltetøy som oppbevares i krukke eller glass uten lukking må tilsettes konserveringsmiddel ca 1/2 ts natriumbenzoat pr kg bær eller 750-900 g sukker pr kg bær for å bli holdbart
Viktig:
- reglene for rengjøring og sterilisering av glass må følges
- når framgangsmåten ikke er spesifisert fløges reglene ovenfor
TilberedingsTid : .. KokeTid : ..
mengde: ..
Posjoner: ..
En mulighet til å høste fra naturen
Bedre saft
Siste kommentarer