pannert-jalsberg
4. september 2014
100 g bær
for eksempel
solbær rips og
bringebær
50 g syltesukker
200 g jalsberg
2 egg
1 dl strøkavring
2 dl hvetemel
1 dl rapsolje
til steking
- skyll bærene bortsett fra bringebærene
i kaldt vann
bringebær tåler ikke mye vasking
da de fort blir vassene og bløte
- kok opp bærene med sukkeret
og småkok i 3 minutter
avkjøl
- skjær osten i fire passende stykker
ca 1 cm tykke og 4 cm lange
- vend osten først i mel
så i vispet egg
og deretter i kavring
gjenta panneringen
i egg
og kavring
- stek ostestykket på alle sider
i rapsolje til skorpen er gyldenbrun
- stek vidre 4-5 minutter
i stekeovnen på 200oC
legg ostestykket på
servet eller tørkepapir
slik at papiret trekker
til seg det overskytende fettet
4 posjoner / 30 minutter / lett å lage
pannert og stekt jalsberg med bærkompott
anrett på talerken mens osten
er varm
serveres med syltetøy
godt brød og
gjerne noen salatblader
riseling smaker godt til.
Siste kommentarer