Loading...
X

pannert-jalsberg

100 g bær

for eksempel

solbær rips og

bringebær

50 g syltesukker

200 g jalsberg

2 egg

1 dl strøkavring

2 dl hvetemel

1 dl rapsolje

til steking

  1. skyll bærene bortsett fra bringebærene

    i kaldt vann

    bringebær tåler ikke mye vasking

    da de fort blir vassene og bløte

  2. kok opp bærene med sukkeret

    og småkok i 3 minutter

    avkjøl

  3. skjær osten i fire passende stykker

    ca 1 cm tykke og 4 cm lange

  4. vend osten først i mel

    så i vispet egg

    og deretter i kavring

    gjenta panneringen

    i egg

    og kavring

  5. stek ostestykket på alle  sider

    i rapsolje til skorpen er gyldenbrun

  6. stek vidre 4-5 minutter

    i stekeovnen på 200oC

    legg ostestykket på

    servet eller tørkepapir

    slik at papiret trekker

    til seg det overskytende fettet  

4 posjoner / 30 minutter / lett å lage

pannert og stekt jalsberg med bærkompott

anrett på talerken mens osten

er varm

serveres med syltetøy

godt brød og

gjerne noen salatblader

riseling smaker godt til.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.