bytte-vermut-med
1. september 2014
Vermut er en hetvin, noe som betyr at den starter med en hvit vin base og deretter forsterket med drue sprit for å øke alkoholinnhold. Selv om det er søte og tørre varianter tilgjengelig, er søt vermouth vanligvis ikke brukes i matlaging og bør aldri brukes i stedet for tørr vermut. Hvis du ikke har tørr vermut på hånden, er det flere ingredienser du kan bruke som erstatning.
Hvitvin
Tørr vermut er ofte anbefalt som en billig erstatning for hvitvin. Imidlertid kan det være mer sannsynlig at du har en flaske hvitvin i skapet for å bruke som en erstatning for tørr vermouth. For best resultat, bruk en tørr hvitvin å imitere smaken av vermut tettest. Sauvignon blanc er et utmerket valg for tørr hvitvin, ifølge Cooking Light. Jo lenger du putre eller bake en tallerken med hvitvin, vil lavere alkoholinnhold være.
Lemon Juice
Tørr vermouth legger også et snev av surhet til retter, som er grunnen sitronsaft kan også brukes som en erstatning. Unngå å bruke kalk eller andre sitrus juice, som kan ha for sterk for en smak. Sitronsaft kan være overveldende og litt går en lang vei, så smake sausen som du går om mulig for å finne ut hvor mye du skal bruke. Start med å bruke halvparten av mengden tørr vermut kalles for i oppskriften og gradvis øke den. For eksempel, hvis oppskriften krever 1/2 kopp av tørr vermut, bruke 1/4 kopp sitronsaft.
Eddik
Eddik er en annen måte å oppnå den surhet tørr vermut uten alkohol innhold. Hvitvin eddik ligner mest smaken av tørr vermut. Men, avhengig av fatet tenkt å gjøre, andre vinegars, som balsamico og rød-vin eddik, kan også fungere. Vurdere de andre ingrediensene i oppskriften for å hjelpe deg å avgjøre. For eksempel, hvis du gjør en musling Linguini med en lys saus og ønsker å virkelig vise frem de ferske muslinger, ville hvitvin eddik være et bedre valg enn balsamico, som har en sterkere smak.
Andre alternativer
Selv om det kanskje ikke har den distinkte smaken av tørr vermut, kan du også bruke kylling, kalkun eller grønnsaksbuljong som innbytter. I noen tilfeller kan buljong også fungere. En blanding av buljong og et syrlig ingrediens som sitronsaft kan også gjøre triks. Hvit druesaft uten tilsatt søtstoff er litt søtere enn tørr vermouth, men legger omtrent halvparten av den nødvendige mengden kan fungere i noen oppskrifter, for eksempel sauser for fjørfe. Tilsett mer salt eller krydder hvis druesaft er for søt.
Siste kommentarer