tortillasuppe
16. november 2014
	1 fin kylling
	delt i stykker 
3 liter vann
	1 mellomstor løk
	delt i fire 
	1 hel hvitløk
	med topp og bunn
	skåret av 
1 selleristilk
1 timmiankvist
1/2 ts tørket oregano
6 hele pepperkorn
salt etter smak
12 tortillas
solsikkeolje
	1 mellomstor løk
	skrelt
	og finhakket 
	3 hvitløksfeed
	skrelt og finhakket 
	500 g plommetomater
	grovhakket 
salt og
sort pepper
tilbehør
limebåter
- 
		legg kyllingen oppi vannet
og hiv oppi løk (delt i 4)
hvitløken seleri timian
oregano pepperkorn og salt - gi et oppkok
 - dekk til med lokk
 - og la det småkoke
 - i en time eller to
 - 
		skjær i mellomtia
tortillaene opp
i 1 cm brede strimler - 
		og stek dem
i rikelig med solsikkerolje - til de er sprø
 - sett til side
 - 
		stek løk hakket hvitløk hakket
blanke i en ss av oljen - 
		Etter at kyllingen har
småkokt i i en time
eller så - 
		la den avkløles
og plukk kjøttet - fra beina
 - sil kraften
 - og kast de kokte
 - grønnsakene og skroget
 - ha en tredjedel av kjøttet
 - i en matmølle sammen
 - med tomatene
 - stekt løk og hvitløk
 - og en skvett av kraften
 - kjør til en glatt mos
 - hell mosen oppi kraften
 - og la det småkoke
 - i en time eller to
 - så smakene konsentreres
 - legg en neve kyllingkjøtt
 - og en neve sprøstekt tortilla
 - i hver posjonstallerken
 - og hell over den tykke kraften
 - klem litt limesaft opp i suppa
 - og pynt med limebåten
 
6 posjoner
	dette er en fantastisk suppe 
	med tortillas som superkrutonger 
	og limebåtene er ikke bare til pynt
	de bringer liv til suppa
			
Siste kommentarer