scampi-i-tigersaus
4. september 2014
1,5 kg scampi
2 hakkede kinesiske hvitløk
2 hakkede røde chili uten kjerner
2-3 dl rapsolje
ca 6 ss rapsolje til steking
salt og
pepper
- bland rapsolje hvitløk
og chili til marinaden
- skrell scampi
- snitt den langs ryggen
og ta ut tarmen svart streng
- legg scampien i marinaden
- i 4-5 timer
- ta scampien opp
- og tørk av marinaden
- varm opp stekepannen
- med rapsolje
- legg i scampien sånn at
- den så vidt dekker pannen
- stek ca 1 minutt på
- sterk varme på begge sider
- krydre med salt og pepper
- legg rekene over på fat
- og hell over varm tigersaus
- server med asiatisk ris
6 posjoner /
60 minutter etter marineringen /
litt krevende
steke ikke koke når du steker fisk
scampi kreps og kjøtt
må du passe på og ikke ha for mye
i stekepannen om gangen pannen
må være godt oppvarmet oljen
eller smøret skal være varmt
før råvaren legges i
råvaren skal kun dekke stekeflaten
ikke likke i hauger og lass
øser du formye på blir maten
kokt i stedet for stekt
pannen må være varm
under hele stekingen
scampi er en lettvint råvare
skalldyr tilbys også under navn som
tigerreker asiatiske reker og kjempereker
du kjøper som regel frossene
scampi i rå tilstand med eller uten skall
de tines lett i lunkent vann
og renskes deretter om ønskelig
for skall i rå tilstand er rekene sorte
de skifter til røde når de stekes eller kokes
valg av størrelse kan være vannskelig
på posen står tallene røper størrelsen
på rekene det kan
være 16/20 eller 26/30
dette viser antall scampi på et pund
en snau halvkilo
den første varianten gir de største rekene
Siste kommentarer