syresaus
25. september 2014
30 g smør
60 g syre
40 g sjalottløk finhakket
1 dl hvitvin
2 dl grønnsakskraft
2 dl kremfløte
salt
nykværnet pepper
- vask syren og fjern stilkene
- legg flere blader oppå hverandre
- rull dem sammen som en sigar og
- riv dem fint
- gjenta til du har revet all syren
- smelt smøret i en dyp stekepanne
- tilsett sjalottløken og
- la det surre over svak varme i 30 sekunder
- tilsett syren og la det surre 1 minutt til
- hell på vin og kraft og
- reduser væsken med to tredjedeler
- tilsett fløten og la det koke i 2 minutter
- sausen skal være tykk nok til å
- dekke baksiden av en skje med et tynt lag
- smak til med salt og pepper
- server straks
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 20 minutter
mengde:
Posjoner: 6
sauce à l´oiseille
En saus laget av en meget dyktig kokk
som har inspirert mange i verden
syrlig frisk undertone gjør den perfekt
til pannestekte lammekotteletter
eller stekt kaninsadel noen få
revene mynteblader i sausen rett
før servering forsterker syresmaken og
gjør sausen rundere
Bedre saus
Siste kommentarer