sviske-armagnacsaus
29. september 2014
250 g smør
1 1/2 dl vann
150 g sukker
1/2 kanelstang eller
en klype malt kannel
1 1/2 dl ammagnac eller konjakk
2 dl kaldt vann
250 g svisker med stein
bløtlegges i kaldt vann i 6 timer
- la sviskene renne av
- ha dem i en kasserolle
- sammen med sukker og kanelstang og
- dekk til med kaldt vann
- kok opp over lav varme og
- la det småkoke i 20 minutter
- ha det over i en bolle
- ta opp kanelstangen og
- la sviskene avkjøles
- la dem renne av og
- ta ut steinene
- ta vare på kokelaken
- skjær seks av sviskene
- i små jevne biter og
- ha dem i en bolle
- ha resten av sviskene
- i en grunn kasserolle
- med armagnac 1 1/2 dl kokelake
- fra sviskene og
- 100 g av smøret og
- varm det forsiktig til 60-70oC
- ha det over i en foodprosessor og
- kjør den i 1 minutt
- skrap sviskepureen
- ned i en kasserolle og
- visp inn resten av smøret
- litt om gangen og
- nok av kokelaken
- til at sausen får en litt fyldig konsistens
- tilsett sviskebitene og
- server sausen lun eller
- hold den varm i vannbad
- med ikke altfor varmt vann
- i maksimum 30 minutter
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 30 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 10
sauce aux pruneaux et a l`armagnac
denne sausen er ideell om høsten
servert til rispudding
en varm kastanjesuffle pære- bananis og
selvfølgelig sviskeclafoutis
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer