Loading...
X

sider-smorsaus

60 g sjalottløk finhakket

1 dl søt epplesider

250 g kaldt smør i terninger a 5-10 g

3/4 dl eplesidereddik

50 g desertepler skrelt skrelt og finrevet

salt

nykvernet sort pepper

 

  • Ha eddik og sjalottløk i en liten kasserolle
  • set den over lav varme og
  • reduser væskemengden til det halve
  • tilsett sider og
  • revet eple og
  • la det koke over svak varme
  • til væsken er redusert med en tredjedel
  • fremdeles over lav varme
  • rører du inn smøret litt om gangen
  • med en visp eller
  • treskje smørsausen må ikke koke  
  • bare skelve ved ca 90oC  
  • smak til med salt og pepper og
  • server straks eller
  • hold sausen varm noen minutter i et vannbad 

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 15 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner:

Beurre blanc au cidre

Liker å servere denne smørsausen sammen med:

brukes i :

  • prøv selv
  • grillede kamskjell
  • kokt sjøtunge
  • bresert piggvar
  • ovnstekt sanktpeterfisk
    som serveres hel ved bordet

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.