hvit-smorsaus
25. september 2014
1 dl hvitvinseddik
60 g sjalottløk finhakket
2 ss vann
1/2 dl kremfløte
200 g kaldt smør i terninger
salt og nykvernet pepper
- bland eddik sjalottløk og vann
- i en kasserolle og
- reduser væskemengden med to tredjedeler
- over lav varme
- tilsett fløten og
- reduser med en tredjedel
- over lav varme visper du inn
- smøret litt om gangen
- eller rører det inn med en treskje
- det er viktig at sausen holdes
- så vidt under kokepunktet ved ca 90oC
- den må ikke koke
- smak til med salt og pepper og
- server straks
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 15 minutter
mengde:
Posjoner: 6
Beurre blane à la crème
som til all smørsaus bør bruke usaltet smør
denne delikate sausen en enkel å lage og
smaker godt til all slags kokt fisk
rød smørsaus:
du kan lage en rød utgave av denne sausen
ved å bruke rødvinseddik
i stedet for hvitvinseddik
Bedre saus
Siste kommentarer