Loading...
X

sar-tapenadesaus

1 dl tørr hvitvin

40 g sjalottløk hakket

15 g sar

6 hvite pepperkorn støtt

2 dl kalvekraft

60 g svart eller grønn tapenade olivenpasta

30 g kaldt smør i terninger 5-10 g

salt 

nykvernet pepper

  • bland vin sjalottløk sar og støtt pepper
  • i en liten kasserolle
  • sett den over middels sterk varme og
  • reduser vinen til halv mengde
  • hell på kalvekraft
  • reduser varmen til svært lav og
  • la det småkoke i 20 minutter
  • visp inn tapenaden og
  • så over lavest mulig varme
  • visper du inn smøret
  • litt om gangen
  • smak sausen til med salt og pepper 
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • server straks

TilberedingsTid : 5 minutter  KokeTid : 25 minutter

mengde:

Posjoner: 4

 sauce sarriette et tapenade

En veldig tynn mesten som en sjy

og bredfull av den provencalske smaken

av sar og oliven

jeg serverer den ofte til lammestek

hvis du har lammekraft

kan du bruke det isteden for kalvekraften 

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

august 2025
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.