Loading...
X

lys-jevning-tradisjonell

50 g smør

50 g hvetemel
siktet

  • smelt smøret i en kasserolle
  • trekk kasserollen av varmen og
  • tilsett melet rør det inn med
    en liten visp eller tresleiv
  • sett kasserollen over middels
    sterk varme i 5 minutter
    rører hele tiden
  • til jevningen er lyst hasselnøttbrun
  • ha jevningen over i en bolle
  • dekk med pastfolie og
  • oppbevar den ved romtemperatur
  • den kan oppbevares flere dager i kjøleslaget

TilberedingsTid : 3 minutter  KokeTid :  6 minutter

mengde: til 100 g

Posjoner: gang opp etter behov

 den lyse jevningen brukes til lyse sauser og veloute som krever nøytral farge særlig sauser til lam kalv fjærkre av alle slag

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.