fiskekraft-fumet-de-poisson
11. september 2014
1 1/2 kg ben og
avskjær av
hvit fisk feks
sjøtunge piggvar
slettvar hviting
i biter
50 g smør
det hvite av 2
purrer
i tynne skiver
75 g løk
i tynne skiver
75 g små sjampinjonger
i tynne skiver
2 dl tørr hvitvin
2 sitronskiver
8 hvite pepperkorn
støtt smaksette hel pepper
- skyll fiskebein og avskjær
i kaldt rennende vann og
la det renne avsmelt smøret i en kaserolle
og la grønnsakene surre
over lav varmei noen minutter
tilsett fiskebein
og avskjærla det småkoke
et par minutterfør du tilsetter vinen
la det koke til
to tredjedeler
av væsken
er fordampettilsett 2 1/2 liter
kaldt vannkok opp
senk varmen
skum overflaten
og tilsett Klasisk Bouquet garni
og sitronskivene
la det trekke ved kokepunktet
i 25 minutterskum ved behov
10 minutter før koketidens slutt
legger du i pepperposen
(smaksette hel pepper)øs kraften forsiktig
gjennom en finmasket
traktformet silog avkjøl den så raskt
som mulig avkjøle og frysing av kraft
Tiberedingstid: 20 minutter koketid: 30 minutter
mengde : til 2 liter
Fiskekraft kan brukes som basis
for aspik
til servering av kald fisk
tilsett bare noen gelantinblader
og krydre med salt og pepper
før gelantin stivner
hvis du har tenkt å bruke kraften
til en rødvinsaus
bruker du rødvin
i stedet for hvitvin
når du koker kraften
Fiskeveloute:
du får en herlig fiskeveloute
ved å tilsette 60 g hvit jevning
(hvit jevning tradisjonell)
pr liter kraft og
la sausen koke 20 minutter.
kraft
bedre SAUS
Siste kommentarer