kaperssaus-med-ansjos
25. september 2014
1 Klasisk Bouquet garni med 2 sarkvister
5 dl hønseveloute ny
1 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
60 g asjonssmør
30 g små kapers hakk dem hvis de er store godt avrendt
2 ansjosfileter sardellfileter finhakket
- kok opp veloiteen i en kasserolle
- tilsett Klasisk Bouquet garni og hvitvin
- la det småkoke i 10 minutter
- hell på fløte og la det småkoke i 5 minutter til
- sausen skal være så tykk at den
- dekker baksiden på en skje med et tynt lag
- hvis den ikke er tykk nok
skrur du varmen opp og
reduser sausen noen minutter til - senk varmen til laveste trinn
- pisk inn ansjossmøret litt om gangen og
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en ren kasserolle
- smak til med kajenne og ørlite salt
- rør inn kapers og ansjoshakk og server straks
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 15 minutter
mengde:
Posjoner: 8
sauce aux càpres au parfum d´anchois
En kraftig saus som harmonerer godt med retter av
innmat som feks hjerne og brisel
Bedre saus
Siste kommentarer