Loading...
X

jevning-eggeplommer

sauser jevnet med eggeplommer
får en fløyelaktig konsistens og
delikst farge er du heldig
kan den også være kremaktig

ha eggeplommene i en skål med
ørlite lunken væske bruk
melk vin hønsekraft avhenig av sausen

trekk kasserollen av varmen og
tilsett eggeplommene i sausen
som er nesten på kokepunktet
mens du hele tiden rører
med en tresleiv

varm sausen igjen over
lav varme under konstant omrøring
til den er så tykk at den legger
seg som et tynt lag på
baksiden av en skje
 

sauisen må ikke koke da
vil den skille seg

 

så snart den har tyknet
passeres gjennom en
finmasket traktformet sil
ned i en ren kasserolle
og holdes varm

bedre SAUS

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.