hvit-sjokoladesaus-med-mynte
29. september 2014
2 1/2 dl kremfløte
7 g friske mynteblader
1 dl melk
250 g hvit sjokolade
3/4 ts karvefrø
- Ha den hvite sjokoladen i en bolle
- sett den i vannbad og
- smelt den over lav varme
- mens du rører med en teskje
- til sjokoladen er jevn og glatt masse
- kok opp melk og fløte
- i en kasserolle
- så snart det begynner å koke
- vender du inn mynteblader og karve
- trekker kasserollen av varmen og
- legger lokk på
- la det trekke i 10 minutter
- før du siler melkeblandingen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i den smeltende sjokoladen
- bland godt med en visp
- ha sjokoladesausen over i
- en ren kasserolle
- sett den over middels sterk varme
- og la den koke
- noen sekunder
- under konstant konstant visping
- server sjokoladesausen
- rykende varm
- hvis du ikke serverer straks
- kan du holde den varm
- i et vannbad i noen minutter
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 5 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 6
Sauce au chocolate blanc at a la menthe
Emynten gir sausen friskhet og
den kan derfor med hell
serveres sammen med en
annen sjokoladesaus
til et utvalg av sjokoladedesserter
smaker også deilig over
mørk sjokoladeiskrem med
noen få pistasier strødd på toppen
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer